לא פעם אנחנו יכולים לראות בסרטים אמריקאים, איך כל החברים ובני המשפחה מתכנסים ביחד בשביל לעשות על האש. ברביקיו במונחים אמריקאים. גם בישראל זה נהוג, ביום העצמאות ובחגים אחרים. כמעט ואין אחד שלא עושה זאת לפחות פעם בשנה, אצל מי מבני המשפחה או החברים.
עם הזמן תהליך הכנת הבשר ובכלל תהליך בישול האוכל השתנה לגמרי, מה שהתחיל במנגל ועבר עם הזמן למעשנות בשר וגרילרים מסוגים שונים, הפך בשנים האחרונות למטבחי חוץ. כלומר, היום אנחנו יכולים למצוא בבתים רבים, מטבחי חוץ מותקנים בחצר או בגינה ושם נהוג להכין את כל האוכל, בין אם אלה בשרים, סלטים, קטניות ועוד.
מטבחי חוץ מזכירים במראה שלהם מטבח פנים מן הסתם, אך יש ביניהם כמה הבדלים. ראשית, מטבח חוץ עשוי בדרך כלל ממתכת ולא מעץ, זאת על מנת שהוא יחזיק מעמד בימי החורף ובתנאי מזג אוויר שונים, שנית, מטבחי חוץ אינם עמוסים כמטבחי פנים, הם לא כוללים כמות גדולה של ארונות וגם לא כמות גדולה של משטחי עבודה. המטבחים כוללים שטח מינימליסטי אשר פשוט בנוי בצורה אפקטיבית כך שיהיה ניתן לעבוד עליו ולבשל בו בלי הפרעות.
לעוד מידע אודות מטבחי חוץ, לחצו כאן…
היתרון של מטבחי חוץ נובע מכך שהוא חוסך זמן ומאפשר לנו להכין את הארוחה בצורה הרבה יותר פשוטה. במקום לרוץ בכל פעם למטבח, אנחנו יכולים פשוט לעבוד בגינה או בחצר על המטבח שמותקן שם, וזה יהיה לנו הרבה יותר פשוט. צריך לומר שבמקרים רבים, המטבח כולל אביזרים מסוימים קבועים, בעוד שאת שאר האביזרים מביאים מבעוד מועד מהמטבח. לכן גם לא צריך שטח מטבח גדול מדי ואפשר לחסוך בעלויות המטבח לאורך זמן.
לפני סיום חשוב להבהיר, בדומה לרכישת מטבח רגיל, הרי שגם במקרה של מטבח חוץ, יש להקפיד שהמקום בנוי בצורה מסודרת וברורה, מותאם לעיצוב של הגינה ושל המבנה, וכן שהוא עשוי מחומרים גלם שיאפשרו להשתמש במטבח בצורה אפקטיבית ויעילה לאורך זמן. מטבח חוץ צריך להיות עשוי חומרים איכותיים גם לצורך עמידותו בתנאי מזג האוויר השונים.