גריל גז- המנגל של שנות האלפיים
פעם, לפני הרבה שנים, לעשות מנגל או בשמו האחר לעשות "על האש", היתה משימה מורכבת ומלוכלכת. היינו צריכים לקנות גריל, פחמים, שמן, לחפש פינת דשא פנויה בין המוני האנשים שגם הם חיפשו פינה עבור המנגל וכמובן- לנפנף ולנפנף…. היום, לשמחתנו, החיים פשוטים יותר- אפשר לעשות בשר "על האש" בצורה הרבה יותר מהירה, מדוייקת, פשוטה ונקייה- גריל גז!
מהם היתרונות של גריל גז?
היתרונות של גריל גז הם רבים: מנגל גז מתאים לכל בשלן ללא קשר לנסיון או המיומנות שלו, ההצתה האלקטרונית של המנגל הופכת אותו קלה לתפעול , אין צורך לסחוב ולקנות מוצרים נלווים כגון פחמים, אפשר בהחלט להפעיל את גריל הגז גם בבית, בגינה או במרפסת גם אם אין לכם מטבח מיוחד בחצר, ללא הסתכנות בעננים רבים של עשן והכי חשוב מדובר בתפעול נקי שאינו מצריך נקיון יסודי לאחר השימוש.
לפני שקונים גריל גז חשוב לשים לב לפיזור החום של הגריל ועד כמה הוא איכותי, בנוסף חשוב לבחון את נוחות העבודה, אם הגריל איכותי אך קשה ומורכב לתפעול, יתכן וכדאי לשקול לבחור גריל גז אחר ולבסוף, חשוב גם לבחון את ניקוז השומן ולוודא כי השומן לא נוטף, מה שהופך את השימוש בגריל הגז למלוכלך ולא נוח.
מעשנת בשר- לבשר איכותי וטעים
לבשר מעושן טעם עדין, מעודן ובעיקר טעים . אמנם מדובר בתהליך ארוך הדורש השקעה, אך התוצאה בהחלט שווה את זה. למעשנת בשר יש בדרך כלל שני תאים, אחד עבור הבערה (התא התחתון ) ואחד עבור תהליך העישון (התא העליון). אין מגע בין שני התאים ובין אם מדובר במעשנת הפועלת על עצים או פחמים, העשן הנפלט בתהליך הבערה הוא זה המעניק לבשר את הטעמו המעושן. ישנן מעשנות אשר יכולות לשמש גם כגריל פחמים רגיל במידת הצורך.
ואם כבר גריל גז- מה עם סיר פויקה?
סיר פויקה הוא סיר המיועד לבישול ארוך ואיטי על גחלים. הוא נראה כמו סיר רגיל אלא שיש לו 3 רגלים והוא עשוי מברזל יצוק וכבד. סיר הפויקה או הקדרה מתאים במיוחד לבישול בשטח. האופן בו הסיר מפזר את החום בצורה שווה הופכת אותו לנהדר עבור בישול על מדורה או גחלים וכל מה שתשימו בו יהפוך כעבור זמן מה לתבשיל ריחני וערב לחיך.