כיום קיימת מודעות גבוהה מאוד לכל הנושא של צריכת תוספי מזון. אם עד לא מזמן חשבו שרק אנשים שיש להם חוסר בוויטמינים, במינרלים או במרכיבי תזונה שונים, זקוקים לתוספי מזון, הרי שהיום כבר די ברור לכולם כי תוספי התזונה נחוצים לכולם כי כמעט ואין אדם שבאמת אוכל את כל מה שהוא אמור לאכול.
גם אנשים שבוררים בקפדנות שלוש מנות פרי ביום ומקפידים על צריכה של ירקות בכל חמשת הצבעים, הם עוקבים בקפדנות אחר פירמידת המזון וצמודים אליה בשיא הרצינות, עדיין מוצאים את עצמם עם חסרים שונים. היות והאוכל שיש לנו היום אינו מטופל בצורה הטבעית הנכונה עבורו ועלכן הערכים התזונתיים לא נשמרים כפי שהם אמורים להישמר.
בדיוק בגלל זה חשוב כל כך לצרוך תוספי תזונה שישלימו את החסרים הללו.
אבקת חלבון – למה ומי?
אבקת החלבון נחוצה מאוד עבור אנשים שרוצים לחזק את מסת השריר. על פי רוב יהיו אלו הספורטאים. הם זקוקים לאנרגיה שתפעל באופן ישיר על חיזוק השריר ורק כך הם למעשה מצליחים להגיע ליעדים אותם הם רוצים לכבוש.
אבקת החלבון נמצאת כיום בשימוש גם בקרב אנשים שרוצים להשיל במהירות ממשקל גופם אך מנגד הם לא רוצים לאבד מסת שריר. ההקפדה על צריכת חלבון מסייעת בכך שהדיאטה תשפיע על השלת העודפים על ידי שהגוף יתפטר מהשומנים העודפים אך בלי שהגוף ייחלש בשל כך.
איך בוחרים את אבקת החלבון?
הבחירה באבקת החלבון היא בחירה בין סוגים שונים של יצרניות שונות. כל אחת מבטיחה כי המוצר שלה הוא המוצר הכי יעיל והכי אפקטיבי. אך האמת היא שזה לא תמיד כך וחשוב לשים לב ממה מורכבת אבקת החלבון.
על פי רוב מורכבות האבקות ממי גבינה או לחילופין מחומרים צמחיים, בעיקר מסויה.
יש גם אבקת חלבון העשויה מחלבוני ביצה. חשוב לדעת כי כל מרכיב מתפרק באופן שונה בגוף. הגבינה מתפרקת במהירות ונספגת בגוף מיד. הביצה לעומת זאת פועלת באופן מושהה. תמיד כדאי לבחור מוצר המשלב בין השניים על מנת שהתועלת תהיה מקיפה וזמינה בו זמנית.