בעבר, לא מעט אנשים היו נהנים מאוד מבשר ודגים מעושנים ואף היו נוהגים לעשן את הבשר והדגים שהם מעוניינים לאכול. עישון בשר היה רלוונטי מאוד גם לצורך שימור והארכת חיי המדף של אותם מוצרים ובשל העובדה שבשר מאז ומתמיד היה מוצר צריכה בסיסי של האדם, הרי שמעשנת הייתה דבר הכרחי עבור כל אדם. המעשנת שהייתה קיימת בתקופה הקדומה, הייתה מעשנת אשר בני האדם הקדומים בנו בעבודת יד מאבן ובתוכה היו מציתים אש. אולם כיום, כל אדם אשר אוהב בשר ודגים מעושנים יכול לרכוש מעשנה איכותית אשר תעניק לו את האפשרות לעשן בשר באופן קל ונוח ולהנות מהבשר שלו.
כיצד בוחרים מעשנת?
אין ספק שעל אף שלא מעט אנשים אוהבים בשר על המנגל או בשר בבישול או אפייה, בשר בעישון מספק חוויה קולינרית שונה לחלוטין מכל חווית בשר אחרת. מעשנת בשר היא מעין גריל אשר ניתן להתקין אותו על גריל גינה. ניתן למצוא כיום מעשנת גז או מעשנת פחמים. מדובר על שתי מעשנות שונות (קראו על מעשנות טרייגר למשל). חשוב לזכור שמעשנת בשר מבוססת על עשן ועל כן, כל העניין והטעם שלה הוא עשן ולכן, אין ספק שלשיטת הפחמים המסורתית יש יתרון על פני כל שיטת עישון אחרת. אולם, יחד עם זאת גם מעשנת גז עושה כיום עבודה לא רעה בתחום עישון הבשר. רצוי לדעת שעישון בשר לא רק מסב לבשר טעם מדהים, אלא גם עדיף מבחינת הבריאות. בשר מעושן עדיף על בשר מטוגן.
פרמטרים נוספים לבחירת מעשנה לבשר
אם גם אתם חובבי בשר מעושן איכותי ואם גם אתם אוהבים לאכול את הבשר שלכם מעושן בצורה הטובה ביותר, עליכם לבחור במעשנת איכותית. על כן, רצוי לבדוק איזה מעשנות מוצעות כיום בשוק ובהתאם לכך, לבחור את המעשנה המתאימה לכם ביותר. עליכם לבחון האם מתאימה לכם מעשנה עומדת או לא עומדת, האם מתאימה לכם מעשנה גדולה יותר או קטנה יותר, איזה כמות בשר ניתן לצלות בכל מעשנה ועוד. בחירת המעשנה הטובה ביותר עבור עישון הבשר שלכם, זהו בהחלט דבר שיעניק לכם חוויה בלתי נשכחת.
> קראו גם על מעשנות גרין אג https://www.argaman4u.co.il/product-category/גרילים/green-egg/