הסיבה שאנשים רבים כל כך, כיום, סובלים מהתנהלות כלכלית לקויה היא בגלל כמויות האשראי שיש בשוק וגם בגלל חוסר חינוך בנושא כספים שמוביל להתנהלות לא נכונה בעליל.
צעירים רבים בישראל שרק עתה התחתנו מוצאים את עצמם בבעיה אמיתית מול ההתנהלות הכלכלית שלהם. הררי ההוצאות רק הולכים וגדלים כאשר ההכנסה נשארת אותו דבר.
מה שמדהים בכל העניין הזה שכאשר המשכורת עולה ההוצאות עולות עוד יותר והמינוס נהיה גדול עוד יותר. יש כאן בעיה שורשית שיש לטפל בה בהקדם.
אז איך אפשר ליישם ניהול כלכלי נכון בכמה צעדים פשוטים? המשיכו לקרוא כדי לדעת.
יישום של ניהול כלכלי נכון:
כדי להתנהל כלכלית נכון, צריך להכיר את המשוואה הפשוטה: הוצאות = הכנסות. כלומר, לא יתכן שיווצר מצב בחודש מסוים שהכנסתם, נניח, 10,000 ₪ והוצאתם 11,000 ₪ למעשה, בלי חישובים לא שמים לב שזה המצב למרות שהרבה פעמים זה אכן המצב.
כל חודש אתם מוציאים 1000 או 2000 ₪ יותר ממה שיש לכם מה שגורר אתכם לבור כלכלי שאין לכם איך לצאת ממנו.
אז השלב הראשון הוא לדעת לחשב הוצאות מול הכנסות. לדעת בדיוק כמה אתם מכניסים וכמה אתם מוציאים. כמובן, לא תוכלו לצפות מראש את כל ההוצאות, כי יש הרבה הוצאות לא צפויות, אולם גם כאן ניתן לעשות חישוב של ההוצאות הלא צפויות ולהקדיש להן סכום, כך אתם נמנעים 80% מאירועים לא נעימים שאתם זקוקים עבורם לכסף.
השלב השני הוא לצמצם הוצאות. אין כמעט מישהו ממי שקורא עכשיו את הכתבה שאינו מחזיק דברי מותרות ומשלם עליהם על בסיס קבוע. את הדברים הללו צריך לקצץ וכך לאורך זמן תראו איך היציאה מהמינוס הופכת פשוטה.
קראו גם: ניהול תקציב משפחתי