הרבה מאוד ישראלים נוהגים לנסוע בסופי שבוע ובחופשות ליישובים בהם יש מסעדות ערביות או דרוזיות, על מנת ליהנות מכנאפה מתוקה. מדובר באחד המאכלים הפופולאריים והאהובים, וללא ספק אחד הקינוחים הטעימים ביותר שיש בתפריט הקינוחים באזור.
למרות שנדמה שמדובר במאכל שמאוד קשה להכין אותו, הרי שאנחנו יכולים למצוא מגוון מתכונים שיאפשרו לנו להכין אותו בבית, בין אם זה לילדים, בין אם זה לאורחים שמגיעים אלינו ובין אם אנחנו רוצים לפנק את עצמנו במנה מתוקה וטעימה.
לפני שנסביר איך מכינים כדורי כנאפה, חשוב לומר, רצוי מאוד לעבור על המתכון מראש ולרכוש את הפריטים הרלוונטיים מבעוד מועד, בשביל שנוכל להכין את כל מה שאנחנו רוצים בצורה טובה. כאמור, לא מדובר במוצר מורכב, אך יחד עם זאת, חשוב לשים לב לכל המרכיבים והפרטים. מה עוד שלא תמיד נוכל למצוא אותם בקלות, לכן יש לבחון מראש איפה ניתן לרכוש כל מרכיב ומרכיב.
מה כולל מתכון לכנאפה?
בשביל להכין כדורי כנאפה מתוקים אנחנו צריכים שערות קדאיף (בערך 400 גר0), חמאה אותה נמיס עם השערות, גבינות, כנען, מוצרלה, ולבנה, אשר ביחד עם קורנפלור ואבקת סוכר נכין את התערובת גבינה, וכן, אנחנו צריכים חלב, ביצה, קמח, סוכר לבלילה, ומים, סוכר, לימון וצבע מאכל כתום לסירופ סוכר אשר מניחים על גבי הכנאפה.
התהליך עצמו, מעבר להכנת הבלילה ושאר המרכיבים, מחייב הקפאה של הכדורים במשך חצי שעה ולאחר מכן, חימום הבלילה והשערות בתנור, ייבוש שלהם על ידי טיגון בשמן עמוק, וטבילה בסירופ סוכר.
מדובר כאמור על מנה מאוד מיוחדת וטעימה (כמעט כמו קובה סלק), אשר אפשר להגיש אותה בכל אירוע, בכל ארוחה, וכמובן אנחנו יכולים להכין אותה בעת שנרצה לנו ולבני משפחתנו.